Botox

Μείωση ρυτίδων προσώπου με χρήση Botox

botox-new(1)
 
Το Botox  προκαλεί προσωρινή μείωση της κινητικότητας των μυών του προσώπου που είναι η αιτία των ρυτίδων έκφρασης.
 

 1. Τι είναι το Botox;

Η βουτυλινική αλλαντοτοξίνη (botox) είναι νευροτοξίνη, που προέρχεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum . Υπάρχουν 7 ξεχωριστά ορότυποι Βotox (BTx) επισημασμένο από το Α έως G. Αυτοί οι ορότυποι διαφέρουν σε δραστικότητα και διάρκεια του αποτελέσματος.

Το ΒΤΧ -Α είναι το πιο ισχυρό από τους ορότυπους και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται για την κλινική και την αισθητική χρήση.

 

 1. Τρόπος δράσης.

Το ΒΤΧ -Α εγχύεται ενδομυϊκά και λειτουργεί αναστέλλοντας την απελευθέρωση του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνης από τις  νευρικές απολήξεις. Αυτό είναι μια μορφή χημικής απονεύρωσης. Η χρήση του botox συνίσταται στον περιορισμό της ακούσιας λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες.

 

 1. Ανατομικά σημεία εφαρμογής του Βotox.

Το ΒΟΤΟΧ χρησιμοποιείται για τις ρυτίδες του μεσόφρυου, του ριζορρίνιου, του μετώπου, γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), γύρω από το στόμα, στο πηγούνι, στον λαιμό , στη περιοχή του στέρνου (άνω θωρακικό τοίχωμα) και σε άλλα σημεία.

 

 1. Διαδικασία εφαμογής του Botox.

Η διαδικασία της θεραπείας είναι απλή, εφαρμόζοντας μικρές εκχύσεις  του ΒΤΧ-Α στις ειδικές περιοχές, που χρειάζεται και έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση, ακόμα και την εξαφάνιση των αντίστοιχων ρυτίδων που μας απασχολούν.

 

 1. Διάρκεια δράσης του Botox.

Η αποτελεσματικότητα κάθε θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα γίνονται ορατά τουλάχιστον 2 – 4 ημέρες μετά τη θεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα εμφανίζονται μετά από 2 βδομάδες από την έγχυση. Στις περισσότερες περιπτώσεις , η διάρκεια του botox είναι από 4 έως 6 μήνες και μετά η λειτουργία του μυός επανέρχεται σταδιακά.

 

 1. Aνεπιθύμητες ενέργειες του Botox.

Είναι σπάνιες και εάν εμφανιστούν είναι παροδικές. Παρενέργειες, είναι τυχόν εκχυμώσεις (μελανιές), στο σημείο έκχυσης, οι οποίες όμως υποχωρούν σε λίγες ημέρες ή η μη συμμετρική μείωση των ρυτίδων που διορθώνεται κατά την επανεξέταση που λαμβάνει χώρα σε 15 ημέρες. Σοβαρότερες παρενέργειες όπως βλεφαρόπτωση , περιγράφονται όταν το botox εφαρμόζεται από μη ειδικούς.

 

 1. Βotox-Κάθε πότε πρέπει να γίνεται.

Το botox είναι καλό να εφαρμόζεται 2-3 φορές το χρόνο. Άν γίνεται συχνά τότε ο οργανισμός εμφανίζει αντοχή και εξουδετερώνει το botox  πιο γρήγορα, με συνέπεια να έχουμε φτωχότερο αποτέλεσμα.

 

 1. Οδηγίες μετα τη χρήση του Botox.

Προσπαθήστε να εξασκήσετε τους μύες του προσώπου σας για 2-3 ώρες μετά την θεραπεία (π.χ. συνοφρύωση, ανασήκωμα των φρυδιών). Αυτό βοηθά να ενεργήσει γρηγορότερα μέσα στους μύες.
Παρόλο που η τεχνική αυτή θα βοηθήσει, δεν σημαίνει πως αν το ξεχάσετε θα υπάρξει αρνητικό αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα.

 • Μην δοκιμάσετε να τρίψετε τις περιοχές που έγινε η θεραπεία, για τις επόμενες 24 ώρες.
 • Μην χρησιμοποιήσετε make-up για 4 ώρες μετά την θεραπεία.
 • Μη ξαπλώσετε και μην ασκηθείτε έντονα για 4 ώρες μετά την θεραπεία.
 • Αποφύγετε το καυτό ντους, το σεσουάρ και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, για τις επόμενες 2 ημέρες.
 • Μπορεί να εμφανίσετε  μικρά σημαδάκια, ή κοκκινίλες θα εξαφανιστούν ολοσχερώς μέσα σε λίγες ώρες.
 • Αποφύγετε την λήψη ασπιρίνης και αλκοόλ για 2 ημέρες. Αποφύγετε την έντονη άσκηση για 2 ημέρες μετά τη χρήση του botox

Προληπτικός έλεγχος ακοής στα παιδιά που ξεκινούν την Πρώτη Δημοτικού

<div class="itemIntroText"> <p><a href="https://www.fokionseferlis.gr/wp-content/uploads/2016/10/paidi-kai-sxoleio.jpg"><img …

Ωτομύκωση ή μυκητίαση του έξω ακουστικού πόρου στα παιδιά

<div class="itemIntroText"> <p><strong><a href="https://www.fokionseferlis.gr/wp-content/uploads/2016/10/woolen-cap-baby.jpg"><img …

Εξωτερική Ωτίτιδα και παιδιά: Η πιο συχνή πάθηση του καλοκαιριού

<div class="itemIntroText"> <p><a href="https://www.fokionseferlis.gr/wp-content/uploads/2016/10/baby-in-hammock1.jpg"><img …